Is in uw pand asbest geconstateerd?

Laat het verwijderen door Toon Kolenbrander uit Bornerbroek

Gaat u verbouwen of moet er iets gesloopt worden? Bij woningen gebouwd voor 1994 zit er vaak asbest bijvoorbeeld op daken. Wanneer asbestvezels vrijkomen zijn ze schadelijk voor de gezondheid. Is er asbest geconstateerd in uw huis? Laat asbestsanering over aan Toon Kolenbrander.

Asbestverwijdering

Asbest is schadelijk voor de volksgezondheid en dient 
daarom veilig en vakkundig verwijderd te worden, asbest
is tot 1993 vrij toepasbaar geweest, waardoor we asbest 
nog vaak tegenkomen bij renovaties of totaalsloop.

Wij kunnen voor u het gehele asbestverwijderingstraject verzorgen:

  • Asbestinventarisatie conform SC-540 ( extern )
  • Asbestverwijdering conform SC-530
  • Vrijgave na verwijdering door onafhankelijk laboratorium

Asbestvrijcontrole

Toon Kolenbrander Sloopwerken is sinds 1994 bekend met asbest verwijdering. Tijdens asbestsanering melden wij onze werkzaamheden vooraf bij de arbeidsinspectie en KOMO. Zij inspecteren op een onaangekondigd tijdstip of we de asbestsanering volgens de wettelijk verplichte regels uitvoeren. Na de asbestverwijdering controleert een onafhankelijk laboratorium onze werkzaamheden. Zij moeten het gebied schoon en asbestvrij verklaren voor u het weer kunt betreden.

Asbest kan zowel binnen als buiten worden aangetroffen. Voor beiden is een andere aanpak vereist voor de asbestsanering.

Toon Kolenbrander Sloopwerken asbest verwijderen

Asbestsanering buiten

De gevaarlijke asbestvezels bevinden zich bij deze werkzaamheden veelal in golfplaten, dakbeschot en verontreinigde grond. Ook na een brand kan asbest zijn vrijgekomen. Voor deze asbestsanering zetten we het werkgebied af voor we aan de slag gaan.

Asbestsanering binnen

Is er binnen asbest geconstateerd, dan bouwen we voor de sanering een containment. Deze wordt onder druk aangebracht om te garanderen dat de asbestvezels zich niet verder verspreiden in het gebouw. Pas na het plaatsen van het containment beginnen we met de asbestsanering.

Astbestverwijdering binnensanering